Mi így coacholunk

A coaching egy kreatív, gondolatébresztő, inspiráló, rendszerező, megoldás-orientált, jövőt formáló együttműködési folyamat, amely egy meghatározott személyes, vagy szakmai cél elérésére irányul, a coach támogatásával. A coach figyelmesen hallgat és főleg kérdezés-technikával dolgozik. Kibontja a szálakat, segít rendszerezni az információkat. Más szemszögből nézni azokat és segít feltárni a fehér foltokat.

Persze ennél több is van az eszköztárunkban. Amikor már nehéz szavakkal kifejezni a gondolataidat, amikor úgy tűnik nem tudod hogyan tovább, kibillentünk a komfort zónádból és megszokott gondolatmenetedből. És ettől egészen új távlatok jelennek meg.

Az igazán őszinte együttműködés során fény derül a korlátaidra. A coach tükör elé állít, láttatja a helyzetet, ugyanakkor továbblendít, segít kimozdulni és magasabb szintre kerülni, fejlődni.

Mi abban hiszünk, hogy a hatékony coaching egy, a fejlődés és haladás egyensúlyát szem előtt tartó, időre optimalizált folyamat, melyben a coaching és a tanácsadás eszköztárát és technikáját kombináljuk a saját szakmai, vezetői és multikulturális tapasztalatunkkal.

“Ez adja a szék három lábát: a coaching-eszköztár, a tanácsadás-eszköztár és a coachok saját, személyes tapasztalata.”